zaterdag, 1. december 2012 - 22:33 Update: 08-07-2014 0:44

Ook Willem II houdt Heerenveen van uitzege af

[ELF-Voetbal] SC Heerenveen heeft de eerste uitoverwinning van het seizoen nog steeds niet in de pocket. Willem II dompelde de Friezen in rouw in het Koning Willem II Stadion: 3-1.

De statistieken boden weinig goeds voor Willem II. Samen met NAC Breda leden de Tricolores de meeste nederlagen dit seizoen (9V). Willem II, de minst efficiënte ploeg van de Eredivisie (117 doelpogingen, elf goals) kwam slechts één keer vaker tot scoren dan Alfred Finnbogason in zijn eentje deed voor SC Heerenveen. De Friezen, die dit seizoen van alle clubs de minste corners namen (54), behaalden geen zege in hun laatste twee uitwedstrijden tegen de Tilburgers (2V). Dit seizoen kwam SC Heerenveen, samen met Willem II en Roda JC, zelfs nog helemaal niet tot een uitoverwinning. Op woensdag 2 mei wonnen de Friezen voor het laatst op vreemde bodem (3-4 tegen FC Twente). Sindsdien bleef een zege uit buiten het Abe Lenstra Stadion (4G, 3V). Willem II is in de laatste negentien thuisduels met SC Heerenveen telkens minimaal eenmaal tot scoren gekomen.

Tegen de verwachting in klaarde Willem II zaterdag de klus tegen SC Heerenveen. Na negentien minuten opende Virgil Misidjan de score vanuit een vrije trap. Zo scoorde Willem II voor de twintigste keer op rij in een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De 1-0 tussenstand zou ook de ruststand worden. Op 12 april 2006 gingen de Tricolores voor het laatst met een voorsprong de rust in tegen SC Heerenveen. Twintig minuten voor tijd vocht SC Heerenveen zich nog wel terug. Clubtopscorer Finnbogason deed een duit in het zakje: 1-1. Zou het dan toch nog gebeuren?

Nee, niet dus. Willem II rechtte wederom de rug en kwam op 2-1 door Hans Mulder. Het was voor de derde keer dit seizoen dat Willem II twee doelpunten maakte in één wedstrijd. Kort daarna kwam SC Heerenveen met tien man te staan door een rode kaart van Jeffrey Gouweleeuw. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Aurélien Joachim. Zo pakte Willem II de tweede zege van het seizoen. En Marco van Basten? Tjah. Die zit opnieuw op de blaren.