zaterdag, 2. juni 2012 - 20:28 Update: 08-07-2014 0:51

Oranje-koorts treft Assaidi

(Elfvoetbal) Om de nek van Oussama Assaidi hangt de komende maand - naast een prijskaartje - een Oranje-sjaaltje. De 23-jarige spelmaker van SC Heerenveen is volledig voor het Nederlands elftal.

"Ik ben heel erg voor Nederland", zegt de Marokkaanse linksbuiten, die Oranje de komende weken goed gaat volgen. "Ik heb veel gevoel bij Nederland. Ik leef hier, en ben hier opgegroeid. Ik ben alleen nooit opgeroepen voor Nederlandse jeugdteams. Pas later, toen ik het goed begon te doen, was er sprake van. Ik draag nu het shirt van Marokko. Dat is voor mij natuurlijk ook heel mooi. Mijn ouders zijn er geboren, net als ikzelf. Marokko heeft een goede ploeg, maar we spelen in Afrika, en daar is het meer vechtvoetbal." Oranje staat in Groep B tegenover Denemarken, Duitsland en Portugal.

Een finaleplaats in Polen en Oekraïne is haalbaar, aldus Assaidi. "Het gaat denk ik tussen Nederland, Duitsland en Spanje. Dat zijn de drie landen die er bovenuit springen. Maar ik weet echt niet wie er uiteindelijk wint. Ik hoop Nederland, ik zie de ploeg in elk geval als een van de titelfavorieten."
Categorie:
Tag(s):