vrijdag, 16. november 2012 - 23:26

Overvallers slaan toe in oosten van Brabant

Vrijdagavond hebben woningovervallers rond dezelfde tijd twee keer toegeslagen in het oosten van Brabant. Zowel in Geldrop als in Oss werden mensen in hun eigen huis het slachtoffer van een overval.

Zowel in Geldrop als in Oss werden mensen in hun eigen huis het slachtoffer van een overval.

Geldrop
Bij de bewoner van een woning aan de Mierloseweg in Geldrop werd rond 19.30 uur aangebeld. Nadat de man de voordeur had geopend werd hij direct door twee, donker geklede mannen overrompeld en met geweld overvallen. De man raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Het tweetal doorzocht de woning en ging er uiteindelijk met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Het slachtoffer wist kort daarvoor weg te komen en alarmeerde de politie. Die startte direct een onderzoek, wat nog niet heeft geleid tot de aanhouding van de daders. De technische recherche doet onderzoek in en om de woning.

Oss
Nadat rond 19.45 uur bij een huis aan de Venusstraat in Oss was aangebeld en de bewoonster de deur had geopend, werd ook zij overrompeld en overvallen. Tenminste twee, vermoedelijk gewapende mannen bedreigden de bewoonster. Ze gingen er na korte tijd vandoor, maar nog onbekend is of zij iets hebben meegenomen. De bewoonster raakte bij de overval niet gewond.

De politie verspreidde direct een Burgernet melding met daarin een signalement van de verdachten. Het zou gaan om twee donker geklede mannen, waarvan één rond de 1.90 meter die een zonnebril met oranje glazen droeg. Ook deed de politie buurtonderzoek en begon de technische recherche een onderzoek in en om de woning.
Provincie:
Tag(s):