donderdag, 13. december 2012 - 16:24

Personeel Penitentiaire Inrichting Vught niet schuldig aan zelfdoding

Den Bosch

De hoofdofficier van het Openbaar Ministerie te ‘s-Hertogenbosch heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek geoordeeld dat het personeel van de Penitentiaire Inrichting te Vught (PI Vught) geen strafbaar verwijt kan worden gemaakt met betrekking tot de zelfdoding van een destijds 29-jarige man in zijn cel op 12 juli 2012.

De man stond op 28 juni 2012 bij de rechtbank Middelburg terecht voor de moord op zijn ex-schoonouders. Tegen hem was door de officier van justitie in Middelburg levenslange gevangenisstraf geëist. Op de dag van de uitspraak in zijn strafzaak werd hij dood aangetroffen in een cel van de PI Vught.

Onderzoek wees uit dat de man zichzelf van het leven had beroofd. De verdachte had zich eerder uitgelaten over het feit dat hij zich van het leven zou beroven.

In verband hiermee is de man diverse malen psychologisch/gedragskundig onderzocht. Uit deze onderzoeken kwam onder andere naar voren dat er geen direct suïcidegevaar aanwezig was, waardoor geen specifieke maatregelen genomen moesten worden om suïcide te voorkomen.
Het betrokken personeel van de PI Vught kan dan ook geen strafbaar verwijt worden gemaakt.

Alle betrokkenen zijn door het OM op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):