zaterdag, 10. november 2012 - 9:07

'Plassend mannetje' als lichtend voorbeeld

Utrecht

De illustratie van Dick Bruna van een 'plassend mannetje' fungeert als verlichtingsobject op de mannenurinoir op de Ganzenmarkt. Op vrijdag 9 november werd het object daar in aanwezigheid van burgemeester Wolfsen geplaatst.

De gemeente wil dit jaar nog alle plasmasten in de binnenstad voorzien van dit verlichtingsobject, zodat deze meer zullen opvallen bij het publiek. Vooral tijdens de uitgaansnachten is het wildplassen in de binnenstad een groot probleem.
 
In het convenant Veilig Uitgaan zijn afspraken gemaakt tussen onder andere horeca, politie en gemeente over het veilig en aantrekkelijk maken van het uitgaansgebied.  Daar horen ook goede plasvoorzieningen bij. De horeca zorgt ervoor dat in de eigen onderneming voldoende, schone en bereikbare toiletten zijn. De gemeente draagt zorg voor het realiseren van voorzieningen in de openbare ruimte, zoals de vaste plasmasten in de binnenstad. Voor de politie is het bekeuren van wildplassers één van de prioriteiten geworden tijdens de uitgaansnachten. Een bekeuring voor wildplassen is € 100.
 
In de praktijk blijkt dat de plasmasten niet voldoende opvallen en niet direct worden herkend als urinoir. Daarom ontstond het idee om de herkenbaarheid en zichtbaarheid te vergroten.
Provincie:
Tag(s):