donderdag, 16. februari 2012 - 21:14 Update: 08-07-2014 0:54

Plichtmatige zege Manchester United op Ajax

(Elfvoetbal) Een helft lang kon Ajax heel aardig mee met het sterrenensemble van Manchester United, maar toen de Engelsen na rust een versnelling hoger leken te schakelen, moest de Nederlandse landskampioen zich alsnog gewonnen geven. Dankzij een 0-2 overwinning in Amsterdam lijkt de return op Old Trafford al een formaliteit geworden.

De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken. De ploeg van Frank de Boer had in de eerste helft het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers toch ook weer niet. Na een half uur spelen dwong middenvelder Siem de Jong doelman De Gea van United tot het maken van een prachtige redding.

Het schot van De Jong zoekt de kruising van het doel, maar de jonge Spanjaard weet een Amsterdams feeste ternauwernood te voorkomen. Voor Ajax leek dit een bevestiging te zijn dat er wel degelijk wat te halen viel tegen dit Manchester United, want tot de rust kreeg Ajax dankzij Eriksen en Bulykin nog mogelijkheden op de openingstreffer.

De rust lijkt de Engelsen goed te hebben gedaan, want er komt een heel ander Manchester United uit de kleedkamer. De ploeg van Ferguson zet de thuisclub onder druk en krijgt na een kwartier spelen de beloning. Ajax kan een corner van Manchester United niet weg werken, waarna de bal voor de voeten van Ashley Young belandt. De middenvelder kapt zich een weg door de Amsterdamse defensie en schiet vervolgens de 0-1 achter Kenneth Vermeer.

Met dit resultaat lijkt Manchester tevreden te zijn, want de ploeg valt bij vlagen weer terug in het plichtmatige spel van voor de rust. Ajax mag daarom blijven hopen op een goed resultaat, maar krijgt in de slotfase alsnog een domper te verwerken. Vanaf de linkerkant weet Wayne Rooney Hernandez te vinden, die via het lichaam van Vermeer voor een geflatteerde 0-2 eindstand zorgt.