zondag, 25. november 2012 - 22:11

Politie vindt 227 kilo illegaal vuurwerk

Rotterdam

Agenten hebben zondag een partij van 227 kilo vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van een tip van een getuige, stelde de politie zondagmiddag een onderzoek in aan de Piekstraat in Rotterdam. Daar zouden mannen flinke dozen aan het overladen zijn in auto's. Agenten namen een kijkje en vonden in de dozen een flinke partij illegaal vuurwerk. Zowel de verkoper als twee kopers zijn aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal op een veilige manier worden vernietigd.

Vuurwerkaanpak

De politie merkt ook dit jaar weer dat er steeds zwaarder en illegaal vuurwerk in omloop is. Wat vuurwerk lijkt, gaat richting explosief. De consequenties hiervan zijn groot. Niet alleen meer schade aan gemeentelijke objecten, maar ook meer gevaar voor afstekers van vuurwerk en omstanders. Maar liefst 50% van de vuurwerkslachtoffers zijn namelijk omstanders.

Om de handel en dergelijke in illegaal zwaar vuurwerk tegen te gaan, heeft de politie specialisten in dienst. Zij surveilleren herkenbaar en onherkenbaar, houden gerichte acties en geven opvolging aan uw meldingen. Daarnaast houden zij nauwlettend social media in de gaten.

De politie is mede afhankelijk van de meldingen van bewoners. zij vraagt burgers daarom om de handel, het bezit of afsteken van (illegaal) vuurwerk te melden.
Provincie:
Tag(s):