zondag, 25. november 2012 - 21:42 Update: 08-07-2014 0:44

PSV verliest in eigen huis van sterk Vitesse

[ELF-Voetbal] PSV heeft in eigen huis een kostbare nederlaag geleden tegen concurrent Vitesse. De ploeg uit Arnhem boog een vroege achterstand om en wist via Jonathan Reis en Wilfried Bony de drie punten mee naar Gelderland te nemen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV op voorsprong. Een voorzet komt in het zestienmetergebied van Vitesse, waar men de bal niet weg krijgt en Timothy Derijck ziet scoren. Vijf minuten later is het al bijna 2-0, de alleen voor de keeper gezette Luciano Narsingh neemt de bal echter niet goed aan. Na een klein kwartier spelen komen de beide ploegen op gelijke hoogte. Bony krijgt een vrije trap die door Reis langs de muur wordt geschoten. Het is sinds Philip Cocu dat een speler voor zowel Vitesse tegen PSV scoort en namens PSV tegen Vitesse het doel treft.

Het verloop van de eerste helft gebeurt er niet veel voor beide doelen. Het is vooral scheidsrechter Bas Nijhuis die in actie is, al weet Georginio Wijnaldum met een kopbal nog wel de lat te raken. Vijf minuten voor tijd is het de beurt aan Vitesse. Na een fraaie crossbal van Theo Janssen omspeelt Renato Ibarra Wilfred Bouma, maar het schot van de vleugelspeler eindigt uiteindelijk in het zijnet.

Direct na rust was het opnieuw PSV wat als eerste gevaar stichtte. Wijnaldum was één-op-één met doelman Piet Velthuizen echter niet rustig genoeg. Na een dik uur spelen leek Vitesse dan weer op voorsprong te komen, maar de door Derijck geboden kans was niet besteed aan Bony. Uiteindelijk was het dan toch Bony die de wedstrijd wist te beslissen. Een voorzet van Janssen werd terug gelegd door Reis en nu bleef de Ivoriaan wel rustig en passeerde hij Waterman. In het slotoffensief wat volgde, had PSV recht op een punt. Maar Kevin Strootman miste van heel dichtbij. Door de nederlaag kan FC Twente later vanmiddag op gelijke hoogt met PSV komen en zodoende mede-koploper worden.