zondag, 5. augustus 2012 - 20:27 Update: 08-07-2014 0:48

PSV winnaar van Johan Cruijff schaal

(Elf Voetbal) PSV heeft voor de negende keer beslag gelegd op de Johan Cruijff schaal. De Eindhovenaren waren met 4-2 te sterk voor de Amsterdammers.

PSV kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Ola Toivonen. De Zweed maakt het snelste doelpunt ooit in de Johan Cruijff schaal. Dit record stond op naam van Kezman, die ook scoorde voor PSV. Toivonen vond al na drie minuten het net uit een corner van Dries Mertens.

De ploeg van Dick Advocaat liep in de eerste fase van het duel over Ajax heen. Het werd al in de twaalfde minuut 2-0 door een mooie solo van Jeremain Lens. De aanvaller rondde fraai af met een lob. Ajax kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. Toby Alderweireld scoorde knap uit een hoekschop van de Amsterdammers. Hierdoor werd de spanning teruggebracht vlak voor rust.

Toivonen was vlak na rust opnieuw de gevierde man. De Zweedse spelmaker scoorde na een voorzet van Jetro Willems. Marcelo bracht daarna de spanning terug door zijn eigen doelman te verschalken. In de blessuretijd bepaalde invaller Georginho Wijnaldum de eindstand op 4-2.