woensdag, 14. maart 2012 - 10:08

Rechercheteam houdt derde verdachte aan in overvallenreeks hoogbejaarden

Almere

Woensdagochtend is in een woning in Almere Kruidenwijk een 16-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de laffe overvallen op hoogbejaarden eind 2011 en begin 2012.

Rond 07.15 uur is de verdachte in een woning in de Almeerse Kruidenwijk aangehouden. Direct na de arrestatie volgde een doorzoeking van de woning door specialisten van het team. Zoals vanaf het begin al werd vermoed woont ook deze verdachte in de Kruidenwijk en is daardoor in de wijk goed bekend.

Eerder werden door het speciaal opgerichte ART-19 rechercheteam twee andere Almeerders, 18 en 19 jaar, aangehouden. Deze twee verdachten zaten ten tijde van hun arrestatie vast in een huis van bewaring voor soortgelijke misdrijven in het oosten van het land, en zitten nog steeds vast. Behalve dat de mannen verdacht worden van betrokkenheid bij de overvallen op de hoogbejaarde mensen uit de Kruidenwijk, lopen er ook nog onderzoeken naar betrokkenheid bij inbraken in Almere.

De Almeerder is in verzekering gesteld. Het rechercheteam verwacht nog meer verdachten in de overvallenreeks te gaan aanhouden.
Provincie:
Tag(s):