dinsdag, 4. december 2012 - 22:25

Rielenaar opgepakt na explosie in woning

Riel

Een 53-jarige inwoner van Riel is dinsdagmiddag 4 december aangehouden, nadat er in zijn woning aan het Zandeind een explosie had plaats gevonden. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Hij is in verzekering gesteld door een Hulpofficier van Justitie. Explosievenverkenners van de politie en de brandweer voerden een zorgvuldig onderzoek uit om te beoordelen of er gevaar voor de omgeving bestond. Omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd. Om 20.30 uur werd het sein veilig gegeven en konden alle bewoners weer terug naar huis.

Explosie
Rond 15.15 uur werd een explosie in een woning naast een garage aan het Zandeind gemeld. Diverse eenheden van politie en brandweer kwamen ter plaatse. Vanwege de mogelijke gevaarzetting werd opgeschaald naar een GRIP1. Er werd een commandoplaats incident ingericht.

Na de aanhouding van de verdachte kwam ook de recherche ter plaatse. De Officier van Justitie en de Rechter Commissaris kwamen ter plaatse om leiding te geven aan de doorzoeking. Burgemeester Rijsdorp was aanwezig om zich door de hulpdiensten te laten informeren over het verloop van de actie. Ook sprak zij met betrokkenen.

Sein veilig
Om 20.30 uur werd het sein veilig gegeven. Wel blijft de woning afgezet onder bewaking van de politie. De staat van het pand werd beoordeeld door een medewerker van Woningbouw & Toezicht van de gemeente in overleg met politie en brandweer.

Woensdag wordt de woning geprepareerd om daar veilig sporenonderzoek te kunnen doen. Daarvoor zal ook een sloper werkzaamheden verrichten aan het pand en zal het waar nodig gestut gaan worden.
Provincie:
Tag(s):