dinsdag, 13. november 2012 - 8:15 Update: 08-07-2014 0:45

Robben is op zoek naar wedstrijdritme

(Elf Voetbal) Arjen Robben kent eindelijk weer een periode waarin hij helemaal fit is. Na een blessurerijk begin van het seizoen heeft hij de laatste paar wedstrijden de volle 90 minuten gespeeld. Tijdens de interland tegen Duitsland wil hij graag spelen om extra wedstrijdritme op te doen.

Toch zal bondscoach Louis van Gaal voorzichtig zijn met Robben. In De Telegraaf zegt Robben daarover: "Het zit in me om altijd volle bak te gaan. In onze gezamenlijke tijd bij Bayern München zei Van Gaal wel eens: 'Train eens wat minder, zeventig procent is ook goed'. Maar als ik eenmaal op het veld sta, geef ik alles."

De vleugelspeler begrijpt dat sommige internationals verstek laten gaan voor deze vriendschappelijke wedstrijd. "Logisch, je zit in een verschrikkelijk drukke periode bij je club met drie duels per week. Dan komt een interland slecht uit. Nee, mij niet. Als liefhebber vind ik het heerlijk om hier weer te zijn. En ik ben topfit. De laatste twee duels heb ik in een periode van drie, vier dagen tweemaal negentig minuten gespeeld."
Categorie:
Tag(s):