woensdag, 29. februari 2012 - 23:05 Update: 08-07-2014 0:54

Robben schiet Oranje in extremis langs Engeland

[ELF Voetbal] Nederland heeft de oefeninterland tegen Engeland winnend afgesloten. In het Wembley-stadion werd het 2-3 voor Oranje, dat een 0-2 voorsprong nog weggaf. Arjen Robben was de grote man aan de kant van de bezoekers.

De eerste helft was weinig hoogstaand. De Engelsen hadden het betere van het spel, maar tot echt grote kansen kwam de thuisploeg ook niet. De tweede helft was een compleet ander verhaal.

Bert van Marwijk besloot Klaas-Jan Huntelaar in te brengen aan het begin van de tweede helft. Waar Daniel Sturridge een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de thuisploeg naar 1-0 te schieten, was het aan de andere kant Robben die de openingstreffer maakte. Een mooie actie gevolgd door een goed schot betekende de 0-1.

Huntelaar was de man van de prachtige 0-2. De spits scoorde met het hoofd na een mooie voorzet van Dirk Kuyt. De bal zat er prachtig in, maar de spits van Schalke 04 zal dit zich waarschijnlijk niet kunnen herinneren. De spits kwam hard in botsing met verdediger Chris Smalling, beiden moesten groggy van het veld.

Vijf minuten voor tijd werd het alsnog spannend. Gary Cahill maakte de aansluitingstreffer en de Engelsen gingen jagen op de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk ook, het was Ashley Young die van de rechterkant de bal keurig over Maarten Stekelenburg heen wipte: 2-2. Oranje leek een vaststaande zege uit handen te hebben gegeven, maar niets bleek minder waar. Robben maakte in de blessuretijd met een prachtige krul de 2-3.