maandag, 17. december 2012 - 12:57 Update: 08-07-2014 0:26

Robert ten Brink mooiste stem van Nederland

Huizen

Robert ten Brink - presentator van de RTL4-programma’s Het Moment van de Waarheid en All you need is Love - heeft de mooiste stem van Nederland.

Zijn warme stemgeluid klinkt de Nederlanders als het meest prettig in de oren, zo blijkt uit een onderzoek naar de mooiste stem van Nederland van Specsavers. Goed nieuws, want volgende week kan het Nederlandse publiek genieten van zijn stem tijdens de All you need is Love Kerstspecial.

Ruim 500 Nederlanders luisterden naar tien geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders. Deze shortlist kwam voort uit een veel grotere lijst van bekendheden. Robert ten Brink - die vorig jaar nog met een derde plaats werd beloond - treedt in de voetsporen van Jan de Hoop, presentator van het RTL4 Ontbijtnieuws, die op zijn beurt in 2011 RTL4-collega Rick Nieman opvolgde. Dit betekent dat de eretitel voor het derde achtereenvolgende jaar in handen is van RTL4. Chantal Janzen gooit de hoogste ogen onder de vrouwelijke BN’ers.

“Niet alleen een prettig en duidelijk stemgeluid, maar ook de helderheid, intonatie en klank spelen een belangrijke rol bij een positieve stemervaring. Als aanbieder van hoortoestellen weet Specsavers als geen ander hoe belangrijk het is dat iemand een duidelijke stem heeft. Als de stem ook nog wordt gecombineerd met duidelijk taalgebruik en het juiste tempo, zoals bij Robert ten Brink, komt de boodschap ook bij slechthorende mensen veel beter over,” vertelt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers.

De stem als handelsmerk
Hun stem is voor presentatoren, zangers en acteurs hun belangrijkste handelsmerk. Het vertrouwde en warme stemgeluid van Robert ten Brink - die zijn loopbaan ooit als presentator bij de radio begon - wordt door de Nederlanders het meest gewaardeerd. Hij wordt op de voet gevolgd door de populaire radio-DJ Gerard van Ekdom, die dit jaar met stip zijn intrede in de Top 10 maakt en meteen een tweede plaats verovert. Chantal Janzen staat op een gedeelde derde plaats met Twan Huys - presentator van Nieuwsuur - en mag zich dit jaar de Nederlandse vrouw met de mooiste stem noemen. Dit voorrecht deelde zij vorig jaar nog met Carice van Houten. Chantal Janzen wordt op afstand gevolgd door Angela Schijf en zangeres Trijntje Oosterhuis die achtereenvolgens op de zesde en zevende plaats eindigen.

Ranglijst van BN’ers met prettigste stemgeluid
1. Robert ten Brink 6,7, 2. Gerard Ekdom 6,6, 3. Chantal Janzen 6,5
Twan Huys 6,5, 4. Humberto Tan 6,4, 5. Edwin Evers 6,3 en Rik van de Westelaken 6,3, 6. Angela Schijf 6,2, 7. Trijntje Oosterhuis 6,1, 8. Jeroen van der Boom 5,8.
Categorie:
Tag(s):