zaterdag, 8. september 2012 - 9:55

Ron P. legt bekentenis af in moordzaak Anneke van der Stap

Ron P., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anneke van der Stap, zou zijn daad hebben bekend.

Ron P. zou dat tegenover een medegevangene hebben gedaan die dit gesprek stiekem heeft opgenomen met een mobiele telefoon die hij illegaal in zijn cel had, zo schrijft het AD zaterdag op basis van dossierstukken die de krant in bezit heeft.

De medegevangene weigert de opnames aan de recherche te geven omdat hij hulp wil in zijn eigen proces. Volgens de krant heeft de medegedetineerde de geluidsopnames naar een telefoon buiten de gevangenis gestuurd. Justitie heeft een deel van de opnames boven water weten te krijgen, aldus de krant.
Uit het dossier zou blijken dat de man die de opnames maakte daderkennis had over de moord op Anneke van der Stap. Ook zou P. aan hem een strategie hebben onthuld om de moord op Van der Stap op een ander af te schuiven.

De 22-jarige studente Anneke van der Stap werd op 11 juli 2005 voor het laatst gezien in Enschede. Tien dagen later werd ze dood gevonden in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen elf dagen vermist.

P. zit momenteel een celstraf van achttien jaar uit voor de moord op stewardess Christel Ambrosius, ook wel bekend als de Puttense moordzaak.
Hert proces tegen Ron P. inzake Anneke van der Stap begint maandag.
Provincie:
Tag(s):