zondag, 19. februari 2012 - 22:59 Update: 08-07-2014 0:54

'Rood' FC Twente wint eenvoudig van Vitesse

[ELF-Voetbal] FC Twente heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV, AZ en Feyenoord. Op bezoek bij Vitesse wonnen de Tukkers zonder al te veel problemen met 1-4 van de Arnhemmers. Peter Wisgerhof kreeg in de slotfase nog rood.

Al na zes minuten lag de bal erin. Luuk de Jong faalde oog in oog met doelman Piet Velthuizen niet en leek de bezoekers al snel op 0-1 te zetten. Toch zorgde een uiterste inspanning van Guram Kashia ervoor dat de bal van de lijn werd gehaald. De voorzet van Ola John, die hard binnen werd geschoten door Leroy Fer, was vervolgens ook voor de verdediger onhoudbaar.

In het vervolg raakte de van de Afrika Cup teruggekeerde spits Bony nog de paal namens de thuisploeg en moest Velthuizen redding brengen op een knal van Nacer Chadli. Verder kwam de 0-1 ruststand echter geen seconde in gevaar.

Na iets meer dan een uur spelen leek de wedstrijd beslist te worden. Waar De Jong bij de 0-1 nog zeer ongelukkig was, was hij nu wel trefzeker. De spits van FC Twente strafte een foutje van Tomas Kalas zonder genade af en tekende daardoor aan voor de 0-2. Nog geen tien minuten later werd een afzwaaiend schot van Chadli alsnog binnen gewerkt door John, waardoor het doek voor de thuisploeg definitief viel.

Toch leken de Arnhemmers nog een eretreffer te krijgen op naam van Bony. Na een onnodige overtreding van Wisgerhof, waarvoor hij rood zag, mocht de Ivoriaanse spits aanleggen vanaf elf meter, maar schoot keihard op de lat. Een minuut later liet Chadli uit een counter zien hoe het wel moet. Hij passeerde enkele Vitesse-spelers en verraste Velthuizen in de korte hoek. Mike Havenaar tekende in de 88ste minuut met een kopbal nog aan voor de eretreffer.