donderdag, 29. november 2012 - 19:54

Rotterdam wil gemeentelijke wietkwekerij

Rotterdam

De gemeenteraad van Rotterdam wil dat er legale wietplantages komen aan de rand van de stad.

Dat moet onveilige teelt van wiet van brandgevaarlijke wietplantages in woonwijken voorkomen. Een meerderheid van de raad stemde voor een motie van GroenLinks en D66 Rotterdam om bij het kabinet voor die mogelijkheid te pleiten.

De strijd tegen illegale wietplantages kost volgens de partijen teveel politie-inzet en levert te weinig resultaat op. Het is een waterbedeffect. Op het moment dat de politie een illegale plantage van de ene zolder ontmantelt, komt er op een zolder elders in de stad weer eentje bij.
Een gemeentelijke wietplantage maakt volgens een meerderheid van de Rotterdamse raad een eind aan het tweeslachtige drugsbeleid. De fracties geven aan dat met een gemeentelijke wietplantage voorkomen wordt dat onveilige situaties ontstaan bovendien kan op deze manier de kwaliteit van wiet gecontroleerd worden.

Ook diende de in Rotterdam gekscherend genaamde 'coffeeshop-coalitie', bestaande uit D66 Rotterdam, GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en SP een motie in om de loopafstand tussen coffeeshops en scholen niet op te rekken. Het kabinet wil een minimale loopafstand van 350 meter van coffeeshops tot scholen. In Rotterdam is die afstand nu 250 meter. Als gevolg van de aanscherping zouden ruim 10 Rotterdamse coffeeshops hun deuren moeten sluiten. De raad sprak zich uit om het aantal van 45 Rotterdamse coffeeshops op peil te houden, om straathandel te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):