woensdag, 22. augustus 2012 - 8:19

Rutte: ruimte voor lastenverlichting vanaf 2014

Met een interview in de Telegraaf heeft Rutte zich in de verkiezingsstrijd gemengd. In dat interview laat hij weten dat er in het verkiezingsprogramma van de VVD vanaf 2014 ruimte is voor lastenverlichting.

Die lastenverlichting moet vanaf dat jaar de pijn verzachten van de forse lastenverzwaringen uit het Lenteakkoord dat de liberalen dit voorjaar zelf sloten.

De premier wil straks iedere werkende Nederlander via de arbeidskorting 1000 euro aan belastingverlaging geven. Rutte in de krant: 'Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie'.
Rutte benadrukt nog wel dat de VVD achter het begrotingsakkoord met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie (het Vijfpartijenakkoord waarvoor zijn partij heeft getekend na de val van het kabinet-Rutte) blijft staan.

Verder wil Rutte onder andere nog dat het spaargeld tot 35.000 euro belastingvrij wordt en moet de ouderenkorting omhoog. Waar de VVD het geld vandaan haalt om de arbeidskortingen te betalen, is nog onduidelijk.

De premier zal pas vanaf zaterdag actief campagne gaan voeren, daarom is hij er vanavond in het eerste televisiedebat met de lijsttrekkers nog niet bij. Zaterdag is het congres van de VVD waarna het verkiezingsprogramma definitief is.
Provincie:
Tag(s):