vrijdag, 14. december 2012 - 18:09 Update: 08-07-2014 0:31

Schatkist met 3,8 miljard gevuld na veiling 4G-frequenties

Den Haag

De veiling van de frequenties voor de nieuwe vergunningen voor mobiele telefonie en mobiel internet heeft €3,8 miljard opgebracht. ‘De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de schatkist’, meldt het ministerie van Economische Zaken vrijdag.

Op dit moment zijn er in Nederland drie bedrijven die met een eigen netwerk mobiele telefonie en mobiel internet aanbieden en daar komt vanaf 2013 Tele-2 als nieuwkomer bij.

Innovatie impuls mobiel internet
“Met de komst van nieuwkomer Tele-2 en de extra frequentieruimte die nu beschikbaar is, krijgen innovatie en concurrentie op de markt voor mobiel internet een belangrijke impuls. Hierdoor kan mobiel internet in Nederland blijven groeien”, zegt minister Kamp van Economische Zaken.

De vergunningen voor de diverse frequenties zullen in de loop van 2013 ingaan en hebben een looptijd van 17 jaar. Vandaag werd de frequentieveiling afgerond. KPN, Vodafone, T-Mobile en nieuwkomer Tele-2 zijn er in geslaagd vergunningen te verkrijgen.

Supersnel 4G-netwerk
Bij de veiling werd extra frequentieruimte geveild waardoor de weg vrij gemaakt is voor supersnelle mobiele toepassingen via het zogenaamde 4G-netwerk. “Hiermee komt er meer dynamiek in de markt en er ontstaat meer keuzevrijheid voor de consument. Dit brengt nieuwe kansen voor de telecomsector en de Nederlandse economie”, aldus minister Kamp van Economische Zaken in een reactie op de bekendmaking.
Categorie:
Tag(s):