dinsdag, 18. december 2012 - 21:30

Serious Request gestart ; Frans Bauer blijft 1e nacht slapen

Enschede

Carice van Houten deed dinsdagavond even voor 21.00 uur de deur dicht achter Gerard, Giel en Michiel en gaf daarmee het startsein voor 3FM Serious Request 2012 in Enschede!

Het is zo ver, 3FM Serious Request is los! Gerard, Giel en Michiel zitten een week lang opgesloten in het Glazen Huis in Enschede. Eten zit er niet meer in voor de 3FM DJ's. Op het menu staat tot en met kerstavond; plaatjes draaien voor 3FM Serious Request. 'Let's hear it for the babies!'

Carice van Houten zette aan het begin van de dinsdagavond (18 december) eerst nog de Oude Markt voor het Glazen Huis in vuur en vlam met haar bloedstollend mooie liedjes, maar daarna was het moment toch echt daar.

Onder muzikale begeleiding van Racoon maakten Gerard, Giel en Michiel met Carice de laatste stappen in de openlucht. Samen liepen ze door de mensenmassa, van het podium naar het Glazen Huis. Carice vroeg eerst nog even een plaatje aan, voor ze de sleutel omdraaide en hen achterliet op de plek die ze een week lang hun thuis zullen noemen.

Frans Bauer eerste slaapgast
Frans Bauer blijft de eerste nacht slapen in het Glazen Huis. Meteen had Fransje Bauer al wilde plannen voor zijn overnachting in het huis. Of er wel geslapen gaat worden met deze goedlachse Brabander erbij is nog onduidelijk, maar gezellig wordt het zeker! Zo wil hij de grootste polonaise ever inzetten op de Oude Markt in Enschede. Aansluiten en doneren!

Eerdere Requests
In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie.

In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en werd € 8.621.004 opgehaald. In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede.
Provincie:
Tag(s):