woensdag, 5. september 2012 - 11:59

Sluiting horecazaak en twee arrestaties

Lelystad

Dinsdagmiddag zijn bij een gerichte controle van drie horecazaken aan het Horecapleintje in Lelystad, twee mannen gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Eén horecazaak is op last van de locoburgemeester per direct gesloten voor tenminste drie maanden. Tegen twee andere zaken is proces-verbaal opgemaakt voor verschillende overtredingen. De recherche van basiseenheid Lelystad heeft de zaak in onderzoek.

Naar aanleiding van informatie uit lopende onderzoeken richtte de recherche zich op drie horecazaken in Lelystad. Het vermoeden was dat er mogelijk sprake zou zijn van handel in verdovende middelen en onjuist handelen in strijd met de bestaande horecavergunningen.

Na overleg met een officier van justitie werd besloten uitgebreid onderzoek te doen in de drie horecazaken. Bij Loungeshop ’t Pleintje aan De Stelling werden diverse sporen van het gebruik dan wel het voorhanden hebben van verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om verdovende middelen die vallen onder de categorie softdrugs.

Tijdens het onderzoek werd in de directe omgeving van de Loungeshop ‘t Pleintje een auto aangetroffen met daarin twee mannen. De drugshond, die de actie ondersteunde, sloeg aan bij de auto waarna het duo en de auto werden onderworpen aan een uitgebreid onderzoek. De twee mannen, 36 en 40 jaar en beiden uit Alphen aan de Rijn, zijn aangehouden na aantreffen van een hoeveelheid softdrugs, gebruikers artikelen en benodigdheden voor het verwerken van softdrugs. De twee verdachten zijn dinsdagavond na verhoor, onderzoek en afhandelen proces-verbaal heengezonden.

Tijdens het onderzoek in horecazaak Snackbar Nieuwe Nelis en Cafe ’t Pleintje, beiden gevestigd op De Stelling, werden diverse onregelmatigheden geconstateerd. Toezichthouders van de gemeenten zijn hierop direct tot actie overgegaan en ook de Voedsel en Waren Autoriteit is in kennis gesteld. De locoburgemeester heeft Loungeshop ’t Pleintje per onmiddellijk voor de duur van drie maanden sluiting opgelegd.
Provincie:
Tag(s):