woensdag, 13. juni 2012 - 8:17 Update: 08-07-2014 0:50

Sterk Polen verrast Advocaats Russen

(Elf Voetbal) Polen en Rusland hebben elk een punt overgehouden aan de onderlinge confrontatie: 1-1. En dat mag terecht worden genoemd, want de Polen deden zeker niet onder van Dick Advocaat en co.

Aan de wedstrijd van Groep A gingen rellen tussen Poolse en Russische 'supporters' vooraf. De Poolse politie moest waterkannonen inzetten om de gemoederen te sussen. Tijdens de EK-interland Polen - Rusland bleef het opvallend rustig op de tribunes. Na de 0-1 van Alan Dzagoev in de 37e minuut (een verlengde vrije trap) werd wel vuurwerk afgestoken.

Vlak na de rust kreeg Rusland nog een aantal dotten van kansen, maar het was Polen dat terug in de wedstrijd kwam via Jakub Blaszczykowski, die een schitterend schot in huis had en daarmee doelman Viatcheslav Malafeev verschalkte. Opmerkelijk genoeg was de resterende fase voor Polen. Rusland vond het wel best zo en behield de 1-1 tussenstand tot het einde op verdedigende wijze. Na de wedstrijd verscheen een peloton van militairen in het stadion om eventuele rellen te kunnen voorkomen.

Rusland staat op vier punten en bezet daarmee de koppositie. Polen heeft twee punten, één meer dan Griekenland. Tsjechië is in Groep A de trotse nummer twee met drie punten.