zaterdag, 27. oktober 2012 - 22:32 Update: 08-07-2014 0:45

Supporters en Conboy grote verliezer in oersaaie NEC - Roda JC

[ELF-Voetbal] NEC en Roda JC eindigde zoals het begon. Er gebeurde in de tussentijd ook weinig. Op de 0-0 eindstand viel weinig af te dwingen. Al verloor de thuisclub in de 66e minuut wel Kevin Conboy door een rode kaart.

Vooraf leek er een reeks te gaan sneuvelen. NEC wist in eigen huis nog geen overwinning te boeken in deze jaargang, terwijl Roda JC buitenshuis nog geen punt wist te pakken. Beide clubs kenden weinig personele problemen. Bij de gasten was de knieblessure van Krisztian Nemeth toch te ernstig om te spelen, waardoor Amin Affane in de basis als linksbuiten startte. Bij NEC speelde Navarone Foor links op het middenveld en Victor Palsson vanaf rechts. Rick ten Voorde kreeg opnieuw de voorkeur in de punt van de aanval op Melvin Platje.

Voor Foor was de wedstrijd overigens al binnen tien minuten voorbij. Een behandeling aan zijn geblesseerde enkel had geen baat, waardoor Nick van der Velden al vroegtijdig voor hem in het veld kwam. Leroy George had toen al een goede mogelijkheid gekregen om de score te openen. Vanaf 20 meter draaide hij een vrije trap met zijn linker via de vingertoppen van Filip Kurto op de lat. Maar daarmee was eigenlijk al het noemenswaardige uitgesproken.

De eerste helft verliep in een erg rustig tempo en leek op een zomeravondpot. Sören Rieks schoot een keer via een Limburgs been in het zijnet, Leroy George deed te weinig met een slechte uitspeelbal van doelman Kurto en Palsson knalde het leder vanaf 25 meter over. Rieks zag zijn schotpoging in de 40e minuut door Kurto worden gekeerd en een minuut voor rust ging een laag schot van Mitchell Donald aan de andere kant naast.

In de tweede helft was er weinig verbetering te zien. Opnieuw bleef het tempo erg laag, ging de bal veel heen en weer als een schaakspel tussen de verdedigers en middenvelders van beide partijen en kansen bleven schaars. In de zevende minuut na rust kopte Ten Voorde het leder voor een leeg doel over, nadat Kurto plotseling loste. Acht minuten daarna kopte Ten Voorde naast. Het meest besproken voorval gebeurde in minuut 66. Kevin Conboy kwam hard in op Davy De Beule. Scheidsrechter Richard Liesveld kende geen genade en toonde direct rood.

Het kwam de wedstrijd, die al niet bepaald een spektakelstuk was, al helemaal niet ten goede. Trainer Alex Pastoor haalde aanvaller Leroy George van het veld ten faveure van verdediger Remy Amieux en Roda JC was niet van plan de verdedigende speelwijze te laten varen. De toeschouwers kregen het daardoor in de vrieskou niet bepaald warmer. Alleen Amieux kreeg nog een uitstekende mogelijkheid. Doelman Kurto keerde in de laatste minuut van de officiële speeltijd echter zijn poeier.