woensdag, 5. september 2012 - 20:32

Talentenjacht in streektaal

Gelders Erfgoed en Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers organiseren dit jaar voor het eerst Puur Gelderse Sound, een talentenjacht in streektaal. ‘Puur Gelderse Sound’ wil jongeren laten ervaren hoe belangrijk de streektaal ook voor hen kan zijn. De talentenjachten vinden plaats van 5 oktober t/m 4 november 2012.

In het programma “Dat is andere taal” van de NTR wordt in aflevering 7 dieper ingegaan op dialect en emotie. Volgens de aankondiging zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. De taal is de sleutel tot de diepere emoties van de dialectspreker: verdriet, vreugde en liefde. Voor de Zeeuwse cabaretière Katinka Polderman is dialect de taal voor de blues, voor de dichter Rien van de Berg speelt dialect een rol bij het uitdrukken van gevoel en bij Bennie Jolink is dialect de enige taal waarin hij zich muzikaal kan uiten.

Voor Puur Gelderse Sound zijn we op zoek naar bands of singer-songwriters die graag eens willen ontdekken wat dialect met hun muziek kan doen. Nummers in streektaal klinken vaak puurder en oprechter. En je komt een stuk origineler voor de dag, dan met het zoveelste Engelstalige lied. Alle muziekgenres zijn van harte welkom of het nu pop, rock, jazz of hip hop is.

Inmiddels hebben zich een aantal bands aangemeld, maar we zijn nog dringend op zoek naar deelnemers. De drie talentenjachten vinden plaats op:

5 oktober Artcafé SamSam in Apeldoorn
27 oktober Oerkroeg Schiller in Aalten
4 november Café ’t Zwaantje in Deest

De winnaars van de drie talentenjachten maken samen de eerste Puur Gelderse Sound cd en krijgen een bij hun genre passende podiumplaats.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op www.gelderserfgoed.nl en www.ecal.nu
Provincie:
Tag(s):