zondag, 29. april 2012 - 20:27

Tonnen meer asbest op Dordrechtse stortplaats

Dordrecht

Op de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht ligt veel meer asbest dan eerder werd aangenomen. Dat blijkt uit documenten die in het bezit is van de NOS.

Voor 2003 blijken er tonnen meer kankerverwekkend asbest te zijn gestort. Maar ook in de jaren negentig blijkt meer te zijn gestort dan bekend.

Berekeningen van de provincie laten alleen zien hoeveel vanaf 2003 is gestort. Dat zou gaan om 131.000 ton asbesthoudend bouw- en sloopafval. De NOS vroeg de provincie Zuid-Holland om alle stortlijsten van 1993 tot en met 2002 en de inspectierapporten in relatie tot asbest in die periode. Uit het antwoord van de provincie blijkt dat de administratie nog maar zeer beperkt beschikbaar is.

Omwonenden maken zich al jaren zorgen om de asbesthoudende stortplaats. De provincie wil de stortplaats sluiten en omvormen tot een recreatiegebied.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

50 min 18 sec geleden

Agent sleurt man net op tijd uit op spoor stilstaande auto

In Sunnyvale, een stad in de Amerikaanse staat Californië, heeft een automobilist heel veel geluk gehad toen een alerte agent hem net op tijd van het spoor Lees verder...

1 uur 39 min geleden

Sekteleider ontvoert kind (4) naar Griekenland

De Griekse politie heeft zaterdag op het Griekse eiland Patmos een vierjarig meisje uit Winterswijk uit handen van een sekte bevrijd. Lees verder...

Brandweerman bekend reeks brandstichtingen
1 uur 56 min geleden

Vrouw gewond bij uitslaande brand bovenwoning Breda

Woensdagmorgen vroeg is een vrouw aan de Kortestraat bij een woningbrand gewond geraakt. Lees verder...