woensdag, 1. augustus 2012 - 11:08

Tweede verdachte woningoverval aangehouden

Den Haag

Het Arrestatie Team hield maandag 30 juli in Rotterdam een 21-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid op een woningoverval van 24 juli aan de Jacob Catsstraat.

Het 26-jarige slachtoffer kwam dinsdagochtend 24 juli omstreks 10.30 uur aan bij zijn woning aan de Jacob Catsstraat toen achter hem twee mannen mee zijn woning inliepen. In de woning bedreigden het tweetal het slachtoffer met een vuurwapen en dwongen hem geld over te maken van zijn eigen rekening naar een andere rekening. Toen dit niet lukte namen ze het slachtoffer mee in een auto en reden naar de vestiging van een bank aan de Leyweg. Het slachtoffer wist hier het bankpersoneel duidelijk te maken dat hij onder dwang geld moest opnemen.

Politie onderzoek
Bankpersoneel alarmeerde de politie en deze startte direct een groot onderzoek. Agenten wisten op basis van het signalement op de Dedemsvaartweg een 26-jarige man uit Almere aan te houden. Deze verdachte is voorgeleid aan de rechter commissaris en deze heeft de hechtenis met twee weken verlengd.

Het onderzoek richtte zich direct op de opsporing en aanhouding van de tweede verdachte. Dit leidde maandag tot de aanhouding van de 21-jarige Rotterdammer.
Provincie:
Tag(s):