zondag, 25. november 2012 - 13:11

Tweemaster drijft zonder bemanning in storm op Noordzee

Het offshore platform ‘GSP Saturn’ meldde vanmorgen om 11.00 uur aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat het onder Deense vlag varende 2-masts zeilschip ‘Andromeda’ in problemen was geraakt doordat de motor was uitgevallen. Door het stormachtige weer was het ook niet mogelijk zeilen te hijsen.

Het jacht bevond zich op dat moment op ongeveer 20 kilometer van genoemd platform en ongeveer 95 kilometer noordwest van Terschelling. Twee bewakingsvaartuigen van het platform zijn richting het jacht gestuurd, maar kunnen vanwege het weer niets uitrichten.

Er stond op dat moment een zuidwester storm windkracht 9 met golfhoogtes van 5 meter of meer. Aan boord bevonden zich twee personen die het schip wilde verlaten.

De twee opvarenden zijn om 13.50 uur door de offshore reddinghelikopter van boord gehaald en worden naar Den Helder gebracht. Beiden zijn in goede gezondheid.

Het jacht drijft nu in noordoostelijke richting verlaten en stuurloos op de Noordzee. Een bergingsvaartuig is vanuit Terschelling onderweg naar het jacht. Een drietal koopvaardijschepen zijn in de nabijheid, maar kunnen door het weer niet veel uitrichten. Het bergingsschip zal proberen het schip te bergen.
Provincie:
Tag(s):