donderdag, 22. november 2012 - 22:05 Update: 08-07-2014 0:44

Twente scoort niet en moet Europees toneel verlaten

[ELF-Voetbal] Het vijfde Europa League-duel van FC Twente toonde opvallend veel gelijkenissen met de eerste vier. Ook op bezoek bij Hannover 96, dat met een B-garnituur aantrad, was weinig te beleven: 0-0. Als gevolg van de doelpuntloze remise loopt het Europa League-avontuur na de volgende wedstrijd ten einde.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Hannover wist zich al verzekerd van Europese overwintering en bood spelers die normaliter de reservebank warm houden de kans om trainer Mirko Slomka te overtuigen van hun kunnen. Daar slaagden ze echter nauwelijks in.

Met veel fouten aan weerszijden van het veld kwam het duel niet echt op gang. Uitgespeelde kansen waren nog spaarzamer dan hoogtepunten. Pas in de slotfase mocht het publiek even opveren, toen FC Twente de Duitsers meer onder druk wist te zetten. Verder dan een gepareerde poging van Willem Janssen en een afzwaaiend schot van Dusan Tadic kwamen de bezoekers echter niet.

Vijf minuten voor tijd vergreep Rasmus Bengtsson zich aan een opgestormde Hannover-aanvaller en moest inrukken van de scheidsrechter van dienst. De Zweedse verdediger belette zijn directe tegenstander het scoren, maar deed dit op onreglementaire wijze.
Categorie:
Tag(s):