zaterdag, 8. september 2012 - 9:30

Uitslaande brand legt bedrijfspand volledig in de as, mogelijk brandstichting

Schaijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op een industrieterrein aan de Hoogschaijksestraat in Schaijk een bedrijf dat snackwagens maakt,Tessa's Food Trucks BV, in vlammen opgegaan. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De brandweer rukte massaal uit en rond 02.30 uur was de brand onder controle. Het pand is echter helemaal verwoest.

Er zijn geen gewonden gevallen. De brand brak rond 01.00 uur 's nachts uit en toen was voor zover bekend niemand meer aanwezig bij het bedrijf.

Mede doordat er veel ruimte tussen de gebouwen zit, kon de brandweer de omliggende panden goed beschermen.
"De vlammenzee was behoorlijk en we zijn met veel materieel uitgerukt. Maar het pand was al snel verloren en dus hebben we alleen omliggende bedrijven geprobeerd te beschermen. Dat is gelukt", aldus de officier van dienst tegen Omroep Brabant.

De brandweer heeft metingen verricht, maar kwam geen schadelijke stoffen tegen.

Oorzaak van de brand
De politie heeft aanwijzingen gevonden dat er vermoedelijk in het bedrijfspand werd ingebroken, voordat brand bijna het gehele pand in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoestte. De politie houdt derhalve rekening met brandstichting.

De brand begon waarschijnlijk rond 00.30 uur en breidde zich snel uit. De massaal uitgerukte brandweer kon echter niet meer voorkomen dat het bedrijfspand bijna geheel uitbrandde. Nadat de brand was geblust, bleek uit eerste onderzoek dat er waarschijnlijk in het pand was ingebroken in de uren voorafgaand aan de brand. Uit een inventarisatie door de eigenaar bleek dat er enkele spullen zijn gestolen uit het pand. De politie is een (technisch) onderzoek gestart naar de vermoedelijke inbraak en de brand. Eventuele getuigen worden met klem opgeroepen zich te melden bij de politie via het landelijk politienummer 0900-8844 of eventueel anoniem via M, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):