maandag, 23. april 2012 - 11:57

Van der Sloot mogelijk uitgeleverd aan VS wegens afpersing familie Holloway

Amsterdam/Peru

Peru wil Joran van der Sloot wel uitleveren aan de Verenigde Staten.
De Verenigde Staten willen hem berechten voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway. Dit melden Nederlandse media op basis van Peruaanse berichtgeving.

In Peru zit Joran van der Sloot nu een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores, maar hij wordt ook verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway.

Van der Sloot had de moeder van de vermiste 18-jarige tiener aangeboden om te vertellen waar het lichaam van haar dochter lag. Hiervoor wilde hij 250.000 dollar. Via Western Union kreeg hij al een voorschot van 25.000 dollar, zo meldt RTL Nieuws. Maar Joran heeft zijn informatie nooit prijsgegeven.

Als Joran van der Sloot in de Verenigde Staten veroordeeld wordt voor afpersing van de familie Holloway, kan hij hiervoor nog eens 25 jaar krijgen. Hij zal na een eventuele veroordeling teruggaan naar Peru, om daar zijn eerste straf verder uit te zitten. Na die 28 jaar moet hij dan nog in de Verenigde Staten opnieuw de cel in.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op het Caraïbische eiland Aruba. In januari 2012 werd zij officieel doodverklaard.
Provincie:
Tag(s):