vrijdag, 31. augustus 2012 - 13:09 Update: 08-07-2014 0:47

Van Gaal grijpt in: Geen De Jong, VdV en Afellay

Zeist

(Elfvoetbal) Bondscoach Louis van Gaal heeft de bezem door de selectie van Oranje gehaald. Bij de start van de WK-kwalificatie ontbreken Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Gregory van der Wiel.

Opvallend genoeg zijn drie van deze spelers (De Jong, Van der Vaart en Afellay) in de afgelopen dagen van club verwisseld. Van der Wiel lijkt bovendien op de slotdag van de transfermarkt Ajax te verlaten voor Paris Saint-Germain. De vier ervaren internationals waren in de voorbije weken niet zeker van een basisplaats.

Van Gaal doet voor de start van de WK-kwalificatie ook geen beroep op Ruben Schaken en Douglas. Beide spelers waren voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie. Een verrassende naam bij Oranje is Daryl Janmaat. De rechtsback van Feyenoord krijgt voorlopig de voorkeur boven Van der Wiel.

Selectie:
Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging:
John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat, Bruno Martins, Indi, Joris Mathijsen (allen Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV), Nick Viergever (AZ)

Middenveld:
Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (FC Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)

Aanval:
Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens, Luciano Narsingh (beide PSV), Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München).
Categorie:
Tag(s):