zaterdag, 13. oktober 2012 - 13:04 Update: 08-07-2014 0:46

Van Gaal voegt Clasie en Elia toe aan spelersgroep

Noordwijk

Jordy Clasie (Feyenoord) en Eljero Elia (Werder Bremen) hebben zich zaterdagmiddag in Noordwijk gemeld, waar de selectie van het Nederlands elftal in trainingskamp bijeen is. Dit heeft de KNVB zaterdag bekendgemaakt.

'Bondscoach Louis van Gaal heeft het duo aan de spelersgroep toegevoegd met het oog op het WK-kwalificatietreffen met Roemenië aanstaande dinsdag in Boekarest', aldus de KNVB.

Tweevoudig international Clasie (21) maakte afgelopen donderdag nog deel uit van het Jong Oranjeteam, dat in Senec in de de play-offwedstrijd voor het Europees kampioenschap 2013, Slowakije met 0-2 versloeg.

Elia’s laatste optreden in het Nederlandse elftal dateert van twee jaar geleden (EK-kwalificatie; Zweden — Nederland 3-2). De 25-jarige aanvaller van Werder Bremen, die op 5 september 2009 zijn debuut maakte tijdens het oefenduel tussen Nederland en Japan (3-0), heeft 26 caps achter zijn naam staan en was tweemaal trefzeker.

Met de komst van Clasie en Elia bestaat de selectie voor Oranjes vierde kwalificatiewedstrijd nu uit 23 spelers. Het duel met Roemenië wordt dinsdag gespeeld in een uitverkochte National Arena in Boekarest, waar om 21.00 uur plaatselijke tijd (20.00 uur in Nederland) wordt afgetrapt.
Categorie:
Tag(s):