donderdag, 26. april 2012 - 17:40

Verdachten fraude kapperszaken aangehouden

Groningen

De FIOD heeft donderdag in Groningen twee mannen aangehouden die worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Dit heeft het ministerie van Financiën donderdag laten weten.

De hoofdverdachte (42) is oprichter van 18 stichtingen die waarschijnlijk sinds 2007 kapperszaken exploiteren. De man wordt verdacht van het ontduiken van loon- en omzetbelasting.

De FIOD heeft twee auto’s, contanten en de administratie in beslag genomen. Medewerkers van de Belastingdienst, die mee waren voor het innen van achterstallige belastingschuld, legden beslag op de inventaris van de kapsalons en op een auto.

Witwassen
Naast het niet afdragen van loon- en omzetbelasting, worden de mannen verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. De hoofdverdachte heeft geen legale bron van inkomsten, maar krijgt wel contante bedragen op zijn rekening gestort.

Van dit geld heeft verdachte grond gekocht en een huis laten bouwen. De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

zondag, 4. oktober 2015 - 12:57

Brandweer kan brandende eend op dierendag niet redden

In Zuidwolde heeft zondagochtend op dierendag een brand gewoed in een lelijke eend. Lees verder...

Honderden gedupeerden na aankoop niet bestaande vliegtickets
6 uur 54 min geleden

Ryanair wil de prijs van de vliegtickets bijna halveren

Prijsvechter Ryanair wil zijn prijzen voor vliegtickets nog verder verlagen. Lees verder...

foto van verkoop wapens | fbf
8 uur 30 min geleden

Politie maakt zich zorgen over toename wapengebruik

In de afgelopen 2,5 jaar heeft de politie bijna 24.000 vuurwapens in beslag genomen. Dat blijkt uit cijfers die de NOS bij de Nationale Politie heeft Lees verder...