donderdag, 26. april 2012 - 17:40

Verdachten fraude kapperszaken aangehouden

Groningen

De FIOD heeft donderdag in Groningen twee mannen aangehouden die worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Dit heeft het ministerie van Financiën donderdag laten weten.

De hoofdverdachte (42) is oprichter van 18 stichtingen die waarschijnlijk sinds 2007 kapperszaken exploiteren. De man wordt verdacht van het ontduiken van loon- en omzetbelasting.

De FIOD heeft twee auto’s, contanten en de administratie in beslag genomen. Medewerkers van de Belastingdienst, die mee waren voor het innen van achterstallige belastingschuld, legden beslag op de inventaris van de kapsalons en op een auto.

Witwassen
Naast het niet afdragen van loon- en omzetbelasting, worden de mannen verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. De hoofdverdachte heeft geen legale bron van inkomsten, maar krijgt wel contante bedragen op zijn rekening gestort.

Van dit geld heeft verdachte grond gekocht en een huis laten bouwen. De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

4 uur 11 min geleden

Vrouw uit Maassluis komt om bij ernstig verkeersongeval Bergschenhoek

Op de N209 in Bergschenhoek is dinsdagochtend een 49-jarige vrouw uit Maassluis om het leven gekomen bij een ernstig ongeval. Dit meldt de politie dinsdag Lees verder...

Foto van politieauto's op snelweg | Archief EHF
53 min 25 sec geleden

'Op A73 in elkaar geslagen man had afspraak met 12-jarig meisje'

De man die vorige week donderdagavond op de oprit van de snelweg A73 richting Venlo bij Roermond in elkaar werd geslagen, was via social media in contact Lees verder...

Foto van griepprik injectie naald | Archief EHF
1 uur 25 min geleden

GGD: Gratis hepatitis B vaccinaties tijdens Gay Pride

Tijdens de komende Gay Pride aanstaande zaterdag biedt de GGD Amsterdam op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan mannen die seks hebben met Lees verder...