vrijdag, 17. augustus 2012 - 16:05

Verdachten ongeregeldheden Stadhuisplein vast tot snelrechtzitting

Rotterdam

De rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank heeft een 29-jarige Rotterdammer en een 27-jarige man uit Den Haag, die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden op en rond het Stadhuisplein, donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De man uit Den Haag werd maandagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal in tijden van oproer. De man deed eerder aangifte van beroving tijdens de ongeregeldheden in de nacht van 25 op 26 juli.

Rechercheurs zagen dit inderdaad terug op de beelden. Zij zagen ook dat hij zich korte tijd later zelf schuldig maakte aan openlijke geweldpleging. De Rotterdammer meldde zich maandagmiddag bij de politie, enkele uren nadat beelden van dertien verdachten van de vechtpartijen en vernielingen op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond waren geplaatst.

De man was er door zijn familie op geattendeerd dat zijn afbeelding op internet stond. Hij is aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen politieagenten. Beide mannen zullen zich binnen een termijn van twee weken voor de politierechter moeten verantwoorden tijdens een zogenoemde snelrechtzitting.

De datum van die zitting is nog niet bekend. Tijdens een snelrechtzitting op donderdag 8 augustus werden drie verdachten die in de nacht van de ongeregeldheden werden aangehouden veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien weken tot zes maanden, waarvan een deel voorwaardelijk.

Beeldmateriaal
Op de politiewebsite staan nog foto’s van twaalf verdachten die worden gezocht voor betrokkenheid bij deze zaak. De gepubliceerde foto’s zijn geselecteerd uit het cameramateriaal dat het team ter beschikking heeft, van waaruit strafbare feiten blijken die deze verdachten hebben gepleegd.

De foto’s hebben meerdere dagen op de interne communicatiekanalen van de politie gestaan. De verdachten zijn niet door politiemensen herkend en staan sinds maandag op de politiewebsite www.politie-rotterdam-rijnmond.nl.

'Meer beeldmateriaal blijft welkom', aldus de politie. Getuigen die in de nacht van 25 op 26 juli 2012 foto’s of video’s van de ongeregeldheden hebben gemaakt, kunnen deze uploaden via de site van de Nationale Recherche: www.nationale-recherche.nl.
Provincie:
Tag(s):