vrijdag, 26. oktober 2012 - 14:11 Update: 08-07-2014 0:26

Verlaging maximum zoutgehalte in brood

Den Haag

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd. 'De verlaging van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof) is een initiatief van de bakkerijsector zelf en gaat in per 1 januari 2013', meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vrijdag.

Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie dit voorbeeld te volgen.

Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen. Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat, overweegt het kabinet wettelijke normen.
Categorie:
Tag(s):