zaterdag, 25. augustus 2012 - 9:27

Vermiste meisje uit Schijndel terecht in Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 18 uur het vermiste meisje Dragana in Amsterdam gevonden. Ze verkeert naar omstandigheden in goede gezondheid.

Het meisje werd vanaf zaterdagavond vermist uit Schijndel. Haar familie deed aangifte bij de politie die meteen een onderzoek startte. Mensen in haar directe omgeving werden ondervraagd waaronder familie en veel vriendinnen. Toch lukte het de politie niet om een spoor van haar te krijgen. Mede daarom ontstond het vermoeden dat Dragana wel eens in verkeerde handen kon zijn gevallen.

Via de media en via social media werd begin van deze week aandacht voor haar verdwijning gevraagd. Dat lukte ook en leverde veel informatie op. De rechercheurs en politie agenten in het team hebben nagenoeg onafgebroken gewerkt om te proberen haar op te sporen. In de loop van de week kwamen er enkele aanwijzingen via social media binnen bij het team. Digitale rechercheurs zijn daarmee aan de slag gegaan. Uiteindelijk was het Dragana zelf die afgelopen middag een teken van leven gaf en contact op nam met haar familie.

De politie kreeg ook contact met haar en kon haar zodanig adviseren dat ze zelf is weggegaan waar ze zat en kon worden opgevangen door rechercheurs van de afdeling zeden van het de regiopolitie Amsterdam Amstelland. Er bestaat bij het team een sterk vermoeden dat er sprake is van een misdrijf. Dat zal uitgebreid onderzocht worden. De details van wat er gebeurd is en wat haar de afgelopen dagen is overkomen zijn niet bekend. In het belang van het onderzoek zullen daar voorlopig ook geen mededelingen over gedaan worden.
Provincie:
Tag(s):