vrijdag, 3. februari 2012 - 11:48 Update: 08-07-2014 0:27

Verwarmingsbedrijven beleven topdrukte door storingen

Als gevolg van de kou is het bij verwarmingsbedrijven momenteel topdrukte. Verwarmingsmonteurs moeten vooral uitrukken om oudere cv-ketels en ketels die niet goed zijn onderhouden aan de gang te krijgen.

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, raadt consumenten aan cv-ketels jaarlijks te laten onderhouden en oudere cv-toestellen te vervangen. De installateursvereniging waarschuwt bewoners aan om ventilatieopeningen ook bij koud weer open te houden. Gebrek aan ventilatie kan bij zogenoemde open gastoestellen mogelijk gevaar opleveren voor koolmonoxidevergiftiging.

De verwarmingsbedrijven hebben het vooral druk, doordat oudere ketels die ook nog eens niet regelmatig zijn onderhouden in storing gaan. Juist in een koude periode moet een cv-toestel op vol vermogen draaien en dan openbaren zich meestal de problemen. UNETO-VNI adviseert consumenten dan ook om hun cv-toestel jaarlijks te laten controleren. Dat is niet alleen belangrijk om storingen aan de ketel te voorkomen, maar ook belangrijk vanuit het oogpunt van veiligheid en de energiezuinigheid. Een goed afgestelde cv-ketel verbruikt namelijk minder gas.
Categorie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

2 uur 19 min geleden

Drukste maandagavondspits dit jaar met 300 km file door noodweer

De avondspits ondervond maandagmiddag en -avond ernstige verkeershinder vanwege het slechte weer. Lees verder...

25 min 11 sec geleden

Albert Heijn stopt met omstreden kleurstoffen

Albert Heijn zal vanaf eind 2016 geen producten voor kinderen meer verkopen met de zes kleurstoffen van de ‘Southampton Six’. Dit heeft de supermarkt aan Lees verder...

Foto van zeehond | Archief FBF.nl
34 min 1 sec geleden

In Utrechtse gracht aangetroffen zeehond vernoemd naar Dafne Schippers

De zeehond die vorige week in de Utrechtse grachten is gevonden, is vernoemd naar Dafne Schippers. Dat maakt zeezoogdierenopvangcentrum A Seal bekend. Lees verder...