woensdag, 12. december 2012 - 16:57

Vierde verdachte aangehouden voor overval geldloper

Bergen op Zoom

De politie heeft dinsdag 11 december 2012 in Amsterdam in een woning in de wijk IJburg een 29-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op een geldloper op woensdag 28 november 2012 op het Zonneplein in Bergen op Zoom.

Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De nacht daarop volgend werden omstreeks 00.50 uur tijdens een actie op de A6 twee mannen uit Purmerend (beiden 22 jaar) en een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. De twee Purmerendse verdachten werden al eerder vrijgelaten. De 21-jarige Amsterdammer zit nog vast.

Overval geldloper
Woensdagmiddag 28 november 2012 werd rond 16.10 uur op het Zonneplein in Bergen op Zoom nabij een pinautomaat een vrouwelijke geldloper door twee daders overvallen. De overvallers maakten een geldkoffer buit en gingen er vandoor in een gereedstaande vluchtauto.

Na de overval werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit resulteerde rond 00.50 uur op de A6, na een achtervolging, ter hoogte van de afslag Almere Haven in drie arrestaties.

spijkermat
De auto van de drie verdachten liep, omdat er een spijkermat was neergelegd twee lekke banden op. Ze lieten hun auto achter en gingen er te voet vandoor. Nadat de politie enkele waarschuwingsschoten had gelost, konden zij worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):