dinsdag, 21. augustus 2012 - 17:20

Vijf personen aangehouden in onderzoek gooien handgranaat

Den Haag

Een rechercheteam van Bureau Regionale Recherche hield vorige week vijf personen aan in het onderzoek naar een aanslag op een 27-jarige Hagenaar op vrijdag 25 mei omstreeks 3.35 uur

Allen, een 37-jarige Rotterdammer, een 26-jarige vrouw uit Schiedam, een 22-jarige Schiedammer, een 39-jarige Hagenaar en een 33-jarige Rotterdammer zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast.
Die vrijdagnacht ontstond er een brand nadat er een handgranaat werd gegooid door het slaapkamerraam van een woning in de Oog in ’t Zeilstraat in Den Haag. De bewoner, die op dat moment elders in de woning was, raakte hierbij niet gewond.

Direct na de ontploffing startte de recherche een grootschalig onderzoek. Forensische experts deden uitvoerig onderzoek in en om de woning. In de omgeving werden beveiligingsbeelden in beslag genomen, deze werden onder meer in het programma Opsporing Verzocht getoond. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de nu aangehouden verdachten. Het vermoeden is dat de aanleiding voor de aanslag in de relationele sfeer ligt.
Provincie:
Tag(s):