maandag, 10. december 2012 - 17:36

Vinkenslag-familie krijgt 1miljoen euro voor verplaatsing chalets

Maastricht

Een omstreden familie die met drie chalets op het destijds als bekend staande woonwagenkamp de Vinkenslag woonde hebben bij een sanering van het kamp van de gemeente Maastricht bijna een miljoen euro gekregen voor het verplaatsen van de drie chalets op hetzelfde terrein.

Dit meldt Nieuwsuur maandag.

Bij de sanering van de Vinkenslag, die nu de Karosseer heet, had de gemeente als doel dat criminele bewoners moesten vetrekken van het kamp. Volgens onderzoek van Nieuwsuur blijkt nu dat bewoners met een criminele achtergrond toch een nieuwe plek kregen op het kamp.

‘De familie S. moest met de vergoeding de verplaatsing van drie woonwagens bekostigen. Dat kostte volgens het bedrijf dat de verplaatsing verzorgde maar €95.000,-. Met de overige negen ton moest de familie nog wel zorg dragen voor een betonplaat, hekwerk en aansluitingen’, meldt Nieuwsuur.

BIBOB-screening
Volgens de beleidslijn zou de familie S. geen recht hebben op een nieuwe plek op het kamp. Dit komt omdat ze niet door de vereiste BIBOB-screening op criminele antecedenten kwamen.

Hoger beroep
In januari dient een hoger beroep op initiatief van de familie S. tegen de negatieve BIBOB-beoordeling. Als de familie S. door de rechter in het ongelijk wordt gesteld dan kan de gemeente hen alsnog verbannen van de Karosseer.

In de contracten tussen de familie S. en de gemeente Maastricht staat dat er dan opnieuw een verhuisvergoeding wordt uitgekeerd 'waarvan de hoogte is gebaseerd op de huidige vergoeding'. Hiervoor is al geld gereserveerd in de begroting van de gemeente Maastricht.
Provincie:
Tag(s):