zondag, 10. juni 2012 - 22:14

VIOS taptoe in Mijdrecht

Mijdrecht

Afgelopen zaterdagmiddag 9 juni vond voor het eerst sinds jaren weer de VIOS taptoe plaats. Hoewel het weer niet “je van het was”, is er toch aardig wat publiek op afgekomen. En die kregen in het gezellige koopcentrum van Mijdrecht een gevarieerd programma voorgeschoteld.

De Euroband uit Rotterdam, Jeugdkorps Bernhard en Showband Juliana uit Amersfoort, Drumfanfare ESKA uit Bemmel en Show- en Marchingband VIOS waren de deelnemende korpsen aan deze taptoe. In optocht liepen de korpsen van het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen via de Hoofdweg naar het taptoeterrein op het Raadhuisplein.
In het voorprogramma traden 2 majoretteteams van VIOS met hun wedstrijdshow op. Ook dweilorkest DORST was van de partij en wist het publiek met hun muziek en fratsen op de banken te krijgen.

Na deze “opwarming” was het tijd voor de shows van de diverse verenigingen. In hoog tempo passeerden verschillende stijlen muziek en show. Het ene moment disco, het volgende moment weer Italiaanse klanken met een heuse ijscokraam, het wat zwaardere Medieval Suite van Juliana, een spiksplinternieuwe show van de Euroband en natuurlijk de U2 muziek van de taptoeshow van VIOS zelf. Het publiek vermaakte zich best en liet dat vaak met een hartelijk applaus blijken.

De taptoe werd traditiegetrouw afgesloten met het door alle korpsen gespeelde en daardoor extra imposante koraal “Blijf bij mij heer”, het taptoesignaal door VIOS trompettist Erik van der Heijden en het Wilhelmus. Eén voor één verlieten de bands het taptoeterrein om vervolgens als één megakorps terug te marcheren naar het VIOS clubgebouw.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde comeback van de taptoe in het centrum van Mijdrecht. Het was immers alweer 11 jaar geleden dat de VIOS taptoe had plaats gevonden. Een nieuw begin van een oude traditie?
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

20 min 21 sec geleden

Politie houdt 53-jarige echtgenoot dode vrouw in koffer Maastricht aan

De politie heeft, in samenwerking met de Duitse politie, een 53-jarig man uit Aken aangehouden in het onderzoek naar de aangetroffen vrouw in een koffer in Lees verder...

Foto van The Passion | EO
35 min 37 sec geleden

Paasverhaal 'The Passion' in 2016 in Amersfoort

De zesde editie van The Passion vindt op 24 maart 2016 plaats in Amersfoort. Dat werd dinsdagochtend op het Eemplein bekendgemaakt door middel van street Lees verder...

Foto van leerlingen tijdens examen | Archief EHF
58 min 52 sec geleden

LSVb: 71 HBO- en WO-opleidingen scoren onder het niveau

Bij 71 hbo- en wo-opleidingen schiet de kwaliteit tekort volgens de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). dit blijkt woensdag uit onderzoek Lees verder...