zondag, 20. mei 2012 - 20:14 Update: 08-07-2014 0:51

Vitesse wint wederom van RKC en gaat Europa in

[ELF-Voetbal] Na de eerdere 1-3 uitoverwinning op RKC Waalwijk werd ook in eigen huis afgerekend met de Waalwijkers. Vitesse wist de bezoekers met 2-1 te verslaan en keert na tien seizoenen zonder Europees voetbal weer terug op de Europese velden.

Al na vijf minuten leek het duel beslist. Wilfried Bony wist een voorzet van Alexander Büttner handig af te ronden: 1-0. De Ivoriaan leek een paar minuten later de wedstrijd definitief te beslissen, maar doelman Jeroen Zoet hield het nog enigszins spannend.

Na de openingstreffer ging de wedstrijd op en neer. RKC zette druk en Vitesse wachtte rustig af. Bony kreeg nog de beste kans, maar de spits van de Arnhemmers zag zijn inzet op de paal belanden.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk hetzelfde verhaal, alleen wist RKC nu wel te scoren. Geoffrey Castillion scoorde een kwartier voor tijd met een prachtige stift de gelijkmaker, doelman Piet Velthuizen was geklopt. Bij een gelijkspel zou het echter niet blijven, Renato Ibarra maakte in de slotfase op aangeven van Bony nog de 2-1.