donderdag, 6. december 2012 - 21:44

Vluchten geschrapt om zware sneeuwval. Code Oranje van kracht

Schiphol

Op de luchthaven Schiphol volgt men de zware sneeuwbuien op de voet.

Op voorhand hebben enkele luchtvaartmaatschappijen waaronder de KLM ruim 70 vluchten geannuleerd en omgeboekt. Ook staan zo'n 110 personeelsleden klaar, ook wel de IJsberen van Schiphol genoemd, die de start- en landingsbanen sneeuwvrij moeten gaan krijgen.

Een woordvoerster van Schiphol roept reizigers op de site van de luchthaven goed in de gaten te houden met betrekking tot vertragingen.

Het KNMI heeft een code oranje uitgegeven voor het grootste gedeelte van Nederland.

Zeer langdurige zware sneeuwval
De sneeuwval houdt tot aan het begin van de middag aan en gaat in het westen gepaard met vrij veel wind. Op veel plaatsen is er een grote kans op 5-10 cm sneeuw, lokaal kan 10-20 cm vallen. Drenthe en Groningen moet ook rekening houden met slecht weer maar daar geldt een code geel.

Strooien
De doorgaande wegen in Nederland zijn voor zover mogelijk preventief gestrooid. Ook Rijkswaterstaat heeft nog voor het begin van de buien de snelwegen gestrooid. In de gemeenten wordt gratis strooizout uitgedeeld of is het winterdraaiboek van kracht.

Ga thuiswerken
De VID heeft mensen opgeroepen als het even niet hoeft niet de weg op te gaan, maar thuis te werken. Zowel de VID alsmede de ANWB verwachten een zeer zware spits. Wanneer je toch de weg op moet, is het advies om je extra warm te kleden voor wanneer je strandt.
Provincie:
Tag(s):