dinsdag, 10. april 2012 - 12:37 Update: 08-07-2014 0:53

Voormalig topbadmintonner begeleidt Nederlands talent naar Olympische Spelen in Londen

Utrecht

Chris Bruil speelde 18 jaar lang op het hoogste niveau badminton. Hij bereikte tal van sportieve hoogtepunten, waaronder een 5de plaats op de Olympische Spelen van Sydney.

Bruil (41) is op dit moment trainer bij de Utrechtse badmintonclub BC Iduna, waar onder zijn leiding komend seizoen liefst drie teams in de landelijke competitie spelen. Aankomende zomer neemt de meervoudig Nederlands kampioen twee toptalenten mee naar Londen, ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

In zijn succesvolle carrière heeft Chris Bruil tweemaal deelgenomen aan de Olympische Spelen. “De eerste keer dat je aan zo’n groot toernooi meedoet”, vertelt Bruil, “is het altijd lastig je volledig te concentreren op de wedstrijden”. Vandaar dat hij met het initiatief kwam om aanstormend talent te begeleiden naar de Olympische Spelen van Londen, aankomende zomer. De grote Nederlandse talenten Selena Piek en Jacco Arends (beide 21 jaar oud) werken hard om zich de komende jaren te kwalificeren voor de spelen in Rio de Janeiro 2016. Aankomende zomer kunnen zij samen met Bruil vast de sfeer proeven in het Olympisch dorp en als toeschouwer genieten van de grote wedstrijden, zoals de verwachte heren enkelfinale tussen de Chinees Lin Dan en de Maleisiër Lee Chong Wei, de Federer en Nadal van het badminton.

Bij BC Iduna in Utrecht geeft Bruil twee keer per week trainingen en helpt hiermee structureel om het Utrechts badminton op een hoger plan te krijgen. En niet zonder resultaat. Afgelopen seizoen werden vier teams kampioen, waardoor de club volgend seizoen met drie teams actief is in de landelijke competitie. De eerste twee teams spelen volgend jaar in de derde divisie van de bondscompetitie.

Het is bij dit succes erg belangrijk de grootste kracht van de vereniging, die 200 leden telt, niet uit het oog te verliezen, aldus Bruil. “Ik heb in mijn carrière weinig verenigingen meegemaakt waar de onderlinge verhoudingen zo goed zijn als bij Iduna. Van recreantenniveau tot divisiespelers, iedereen vindt er een plek waar je op je eigen niveau twee keer in de week lekker kan sporten.”
Categorie:
Tag(s):