zondag, 19. augustus 2012 - 20:56

Vrachtautootje ramt politiebus

Doetinchem

De politie onderzoekt een incident waarbij zaterdagavond 18 augustus in Doetinchem een politiebus werd geramd.

De bestuurder van een vrachtautootje wilde aan de politie ontkomen en op de Raadhuisstraat ter hoogte van de wegversmalling reed hij nog bijna twee fietsers aan. De politie wil met hen in contact komen.

Twee surveillerende agenten reden omstreeks 22.30 uur op de Raadhuisstraat. Bij de verkeerslichten met de Dr. H. Noodstraat werd hun aandacht getrokken door een kleine vrachtauto. Bij het optrekken van het voertuig ging namelijk de verlichting uit. Dit gebeurde nogmaals op de JF Kennedylaan en de agenten besloten de bestuurder te controleren.

De bestuurder keerde z’n vrachtautootje en reed terug naar de Raadhuisstraat. Inmiddels had de politie het stopbord op de politiebus aangezet, maar dit werd genegeerd. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en probeerde duidelijk te ontkomen. Ter hoogte van de kruising bij café Hart van Doetinchem passeerde hij bij de wegversmalling twee fietsers, die duidelijk aan de kant moesten. Door de snelheid en het rijgedrag van de bestuurder was het vrachtautootje behoorlijk aan het slingeren geraakt.

Bij de Plantsoenstraat reed hij met een scherpe bocht deze straat in. Daar minderde de bestuurder vaart, waarop de politiebus hem wilde passeren. Plotseling stuurde de bestuurder van het vrachtautootje scherp naar links en ramde de politiebus. Deze reed het gras van het park op en het vrachtautootje kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen.

Daarop renden de twee inzittenden weg en hebben de agenten te voet de achtervolging ingezet. Een van de agenten is in een taxi meegereden en zo kon één van de verdachten worden aangehouden. De ander wist te ontkomen. De aangehouden man is een 19-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het vrachtautootje is afgesleept, de politiebus kon nog rijden.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Belangrijk daarbij zijn de twee fietsers, een oudere man en vrouw, die hebben moeten uitwijken voor het vrachtautootje.
Provincie:
Tag(s):