dinsdag, 4. december 2012 - 11:19

Wethouder Plaizier activeert eerste glasvezelaansluiting Beuningen

Beuningen

In Beuningen zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van Reggefiber in volle gang. Op maandag 3 december is de eerste glasvezelaansluiting geactiveerd.

Wethouder Henk Plaizier van de gemeente Beuningen zorgde er samen met Reggefiber voor dat de woning nu glasvezeldiensten via het glasvezelmodem kan ontvangen. Naar verwachting zijn alle ruim 10.000 huishoudens in de zomer van 2013 aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Door het glasvezelmodem te activeren, kon wethouder Henk Plaizier direct de snelheid van glasvezel ervaren. “Ik ben zeer content met de komst van glasvezel in Beuningen en omgeving. Wij zijn nu klaar voor de toekomst”, aldus wethouder Plaizier. Ook de bewoners van het Ornament 10 zijn zeer verheugd nu zij met hun abonnement direct gebruik kunnen maken van internet, televisie en telefonie via glasvezel. “We kunnen nu snel internetten, downloaden en we krijgen scherp beeld op onze televisie. Ook de klanten in mijn haarsalon kunnen tijdens het wachten op een tablet zich goed vermaken!”

Alle huishoudens in het aansluitgebied kunnen kosteloos worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het enige wat Reggefiber vraagt is toestemming. Alle huishoudens ontvangen hierover informatie zodra de aanleg in de wijk begint. Bewoners die toestemming hebben gegeven, ontvangen een brief met een afspraakvoorstel voor de montage van het glasvezelmodem. Met deze glasvezelaansluiting wordt de woning aangesloten op het glasvezelnetwerk. Als de glasvezelmodem is aangesloten in de woning ontvangt de bewoner met een glasvezelabonnement bericht over de activering van de diensten (internet, televisie, telefonie en radio).

Inwoners die gebruik willen maken van glasvezel, kunnen zich aanmelden voor een abonnement bij een serviceprovider die glasvezeldiensten aanbiedt. In de gemeente Beuningen hebben bewoners de keuze uit Fype, KPN, Lijbrandt, Scarlet, Solcon, Trinet, Tweak, Vodafone, XMS en XS4ALL. Via de postcodecheck op www.eindelijkglasvezel.nl/beuningen kunnen bewoners zien wanneer hun woning aan de beurt is en het aanbod van glasvezeldiensten op hun adres bekijken.

Reggefiber is sponsor van Beuningen On Ice. Iedereen die in de maand december een glasvezelabonnement afsluit in de glasvezelwinkel aan Kerkplein 74 krijgt een tienrittenkaart voor de schaatsbaan cadeau. De medewerker van de glasvezelwinkel kan bij de keuze voor een abonnement onafhankelijk advies geven. Ook voor vragen over de aanleg van glasvezel en de planning kan men terecht in de glasvezelwinkel. Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/beuningen.
Provincie:
Tag(s):