vrijdag, 24. augustus 2012 - 21:42

Wilders haalt uit naar Rutte en Roemer, maar vooral naar Europa

Rotterdam

In de speech waarmee PVV-leider Geert Wilders vrijdagavond de PVV-campagne aftrapte, opende hij zowel de aanval op de SP als op de VVD. Wilders hield zijn speech voor zijn aanhangers in Rotterdam Ahoy zo melden verschillende media vrijdag.

Over SP-leider Emile Roemer zei Wilders dat Roemer een 'geharde multiculturalist is die niet zal rusten voordat wij in de minderheid zijn' en dat Roemer als premier de 'geldpersen gaat openzetten, maar ook de sluizen van de massa-immigratie'.

Ook op Rutte had Wilders kritiek. Wilders schilderde hem af als ‘de man die steeds afreist naar Brussel om weer een ongedekte cheque te ondertekenen’:
'Hup, daar gaat weer een miljard. Als je Mark Rutte een blanco cheque voorhoudt, dan tekent-ie', aldus Wilders.

Maar bij de speech van Wilders ging het toch vooral om één thema en dat was Europa. Wilders zei hierover: 'Als we uit de EU stappen, is Nederland weer een vrij land'. En: 'Wie zal Nederland redden uit de Europese dwangbuis?'

En over Brussel: 'Brussel is een ondemocratisch monster- een vampier die ons leegzuigt tot we slechts een onbetekenende provincie zijn van het Groot-Europese Rijk'. De PVV-leider vroeg zich af of Nederland niet gewoon moet kiezen voor baas in eigen huis.

Volgens Wilders is de PVV het alternatief. Een van de punten uit het verkiezingsprogramma van de PVV is dat de partij de belastingen en de BTW gaat verlagen met 'maar liefst 7,5 miljard netto'.

Wilders wilde zijn kandidatenlijst vrijdagavond in een zaal van Ahoy in Rotterdam presenteren. Hij had bewust gekozen voor 'de stad van Pim Fortuyn'. Wilders: 'In Rotterdam begon Fortuyn zijn revolutie. Om Nederland terug te geven aan de Nederlanders.'
Provincie:
Tag(s):