vrijdag, 1. juni 2012 - 21:43 Update: 08-07-2014 0:51

Zeefuik leidt Jong Oranje naar zege tegen Luxemburg

(ELF Voetbal) Jong Oranje heeft vrijdagavond een goede stap gezet richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Op bezoek bij het altijd lastig Luxemburg werd een zakelijke 0-5 overwinning geboekt. Genero Zeefuik was de gevierde man aan Oranje-zijde.

Jordy Clasie had Nederland al binnen een minuut op voorsprong gezet met een poging, die meer weghad van een lange bal. De Feyenoorder leek de bal echter volledig verkeerd te raken, waardoor deze met veel effect in de verre kruising belandde. Een penalty, benut door Genero Zeefuik, leek twee minuten later een monsterscore in te luiden.

De storm ging echter liggen. Voor de rust was alleen Leroy Fey nog trefzeker. De middenvelder was eveneens vanaf de stip trefzeker. Zeefuik breidde in de tweede helft de score uit naar 0-5. Met de overwinning neemt Oranje met nog twee duels te gaan de eerste plaats in. Schotland volgt op drie punten afstand, Bulgarije heeft vier punten minder.