donderdag, 20. december 2012 - 13:57

Zes aanhoudingen na Heerenveen-Feyenoord

Heerenveen

De politie heeft voor, tijdens en na de voetbalwedstrijd tussen SC Heerenveen en Feyenoord zes aanhoudingen verricht. Er werden vier Feyenoordsupporters aangehouden, terwijl twee supporters van Heerenveen werden opgepakt. Door het treffen van maatregelen en alert optreden is de wedstrijd relatief rustig verlopen.

Een 25-jarige man uit Wolvega werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachte zag in een file een auto met Feyenoordsupporters zitten. Vervolgens gooide hij een projectiel naar de auto. Ook schopte hij meerdere keren tegen de auto. De man kon direct na het incident worden ingerekend. Hij werd in gesloten. Een andere Heerenveensupporter werd aangehouden, omdat hij een valse naam had opgegeven. De man mocht met een bekeuring op zak het politiebureau verlaten.

Feyenoordsupporters
Aan de kant van Feyenoord werden vier mannen aangehouden. De verdachten werden aangehouden voor vernieling, bedreiging, lokaalvredebreuk (een supporter had een landelijk stadionverbod) en vuurwerkbezit. Ten slotte werd in één van de supportersbussen illegaal vuurwerk aangetroffen. Het betrof hier onder meer 6 rookpotten en 33 nitraatbommen. Daarnaast troffen de agenten een busje met traangas en legaal vuurwerk (fonteinen) aan.

Charge
De Mobiele Eenheid moest na de wedstrijd in de buurt van het centrum een charge uitvoeren om confrontaties tussen supporters te voorkomen. Na het politieoptreden keerde de rust vrijwel direct terug.
Provincie:
Tag(s):