vrijdag, 16. november 2012 - 11:03

Zevenjarige op de uitkijk bij inbraak in Tilburgse woning

Tilburg

De politie heeft donderdagmorgen rond 11.30 uur, mede dankzij een alerte getuige, op de Rentmeesterlaan in Tilburg drie wel zeer jonge woninginbrekers aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De drie kinderen van 7, 11 en 13 jaar oud hadden kort daarvoor ingebroken in een woning aan de Van Bylandtstraat. De twee jongste verdachten zijn broers en werden in bijzijn van hun moeder verhoord. Zij werden daarna vrijgelaten.

Hun oudere neef werd in verzekering gesteld. Jeugdzorg en de Kinderbescherming zijn geïnformeerd over de aanhoudingen.

Op zoek naar daders
Een getuige zag twee grotere jongens over een schutting, grenzend aan de tuin van een woning aan de van Bijlandtstraat, klimmen. Een derde kleinere jongen bleef op de parkeerplaats op de uitkijk staan. Via een aanbouw klom een van de daders een niet afgesloten dakraam naar binnen, waarna hij zijn maat ook binnen liet.

Diverse politie eenheden zijn ter plaatse gegaan. De daders bleken inmiddels vertrokken te zijn. Drie knapen die aan het signalement voldeden werden op de Rentmeesterlaan aangetroffen.

De getuige bevestigde dat het om de knullen ging die net hadden ingebroken. Zij zijn daarop aangehouden. Een van de jongens had een tas bij zich met daarin onder meer een laptop. Deze computer bleek inderdaad uit die woning gestolen te zijn. De twee jongste verdachten verblijven kennelijk in Rijsbergen, de oudste verdachte woont in Tilburg.
Provincie:
Tag(s):